Verpakkingsontwerp van Lab-testen van Testalize.me

Testen op bijvoorbeeld SOA’s moet laagdrempelig en gebruiksvriendelijk zijn. Testalize.me (voorheen Openlab) maakt het zo gemakkelijk mogelijk om te testen op onder andere SOA’s en Drugs. De gebruiker weet van te voren precies waar op getest wordt, hoeveel dit kost en wat de eventuele vervolgstappen zijn. Het perfecte alternatief voor huisarts of GGD en het kan dus eenvoudig vanuit huis. Bovendien is het 100% anoniem.

Zelftesten voor SOA’s en Drugs die door iedereen begrepen worden.

Een verpakkingsontwerp voor SOA- en drugs-zelftesten

StudioDiverse heeft voor Testalize.me het verpakkingsontwerp gerealiseerd. De testen die zowel via hun website worden verspreid als bij GGD en apotheken verkrijgbaar zijn, zijn voorzien van een geheel op maat gemaakte verpakking die er onder meer voor zorgt dat de testen veilig getransporteerd kunnen worden.

Wat is het de doel van de verpakking?

Ontwikkel een verpakking voor de gehele lijn zelftesten van Testalize.me. Zorg dat de visuele identiteit van Testalize.me op de verpakking duidelijk naar voren komt, terwijl de testen afzonderlijk (drugs- en verschillende soa-testen) goed herkenbaar zijn. De testen worden via de webshop van Testalize.me verzonden, maar zijn ook verkrijgbaar in de schappen van de apotheek en bij de GGD. De zelftest dient in één keer goed gebruikt te worden, vandaar dat een bondige en heldere uitleg, plus een logisch uitpak-proces vereisten zijn. Er is een groot verschil tussen de huidige testen op de markt en die van Testalize.me. Testalize.me gebruikt namelijk laboratoriumonderzoek en is daarom wél betrouwbaar. Dit belangrijke onderscheid ten opzichte van andere zelftesten moet goed naar voren komen op de verpakking. Daarnaast is het 100% anoniem testen het voornaamste kenmerk dat moet worden gecommuniceerd op de verpakking van de zelftesten.

Het uiteindelijke resultaat

De vormgeving van de Testalize.me verpakkingen wordt gekenmerkt door de stippen (onderdeel van het Testalize.me logo) die op de buitenverpakking van alle testen voorkomt. Met verschillende kleuren worden de hoofdcategorieën (SOA en drugs) en subcategorieën (man, vrouw en anaal) onderscheiden, zodat in één opslag gezien kan worden om welke test het gaat. Aangezien het een vrij nieuw product is, waar niet iedereen mee bekend is, is op de achterzijde van de verpakking met behulp van pictogrammen kort en bondig uitgelegd hoe de testen werken. Aan de binnenkant bevindt zich de retourbox waarin de uiteindelijke samples kunnen worden teruggestuurd. Deze retourbox voldoet aan de benodigde eisen zodat de samples veilig geretourneerd kunnen worden. Daarnaast bevinden zich een bijsluiter en codekaart (waarmee de uitslag opgevraagd kan worden) in de verpakking. Ook deze zijn ontwikkeld door StudioDiverse.com.

Heeft u ook interesse? Wij helpen u graag!

Wilt u advies, een offerte of heeft u een andere vraag aan ons, dan staan wij u graag te woord. Stuur ons een bericht via ons contactformulier of per mail naar info@studiodiverse.com. Natuurlijk zijn wij ook telefonisch bereikbaar op 06 1404 2631 en kunnen wij u direct te woord staan.