Productontwikkeling Snuffelneus Bobby

De vier grote steden in Nederland hebben problemen met de luchtverontreiniging (TNO onderzoek over fijnstof). Zo ook kampt Rotterdam met veel luchtverontreiniging in de stad, maar waar de ongezonde lucht precies zit, is op straatniveau moeilijk te bepalen. Studenten van de minor Embedded Systems verdiepten zich in dit probleem.

Door intensieve samenwerking van verschillende opleidingen (Industrieel Product Ontwerpen, Elektrotechniek en Technische Informatica) samen met StudioDiverse is de duurzame snuffelneus gerealiseerd. De snuffelneus is een apparaat met sensoren dat door het meten van stikstofdioxide, temperatuur en luchtvochtigheid bepaalt hoe hoog of laag de kwaliteit van lucht is. Hierna communiceert de neus via bluetooth met een app op je smartphone. Er wordt een kaart getoond waarop zowel de huidige positie van de gebruiker en zijn metingen is te zien als die van andere ‘neuzen’ in de stad. Hiermee kun je een fietsroute kiezen door Rotterdam. Een toepassing is om schoolgaande kinderen de gezondste route naar school te laten fietsen.

De snuffelneus is een apparaat met sensoren dat door het meten bepaalt hoe hoog of laag de kwaliteit van lucht is.

 

Heeft u ook interesse? Wij helpen u graag!

Wilt u advies, een offerte of heeft u een andere vraag aan ons, dan staan wij u graag te woord. Stuur ons een bericht via ons contactformulier of per mail naar info@studiodiverse.com. Natuurlijk zijn wij ook telefonisch bereikbaar op 06 1404 2631 en kunnen wij u direct te woord staan.