Productontwikkeling, Logo ontwerp en Verpakkingsontwerp voor Luxxus Verlichting

Quisque euismod placerat vehicula.

Voor het merk Luxxus heeft StudioDiverse het gehele creatieve process aangepakt. De huisstijl van Luxxus, het productontwerp van de lampen, de verschillende verpakkingen en de app waarmee de lampen bediend kunnen worden, zijn ontwikkeld. Luxxus maakt het namelijk mogelijk om in heel het huis door middel van een app de verlichting te bedienen. Er is keuze uit 16 miljoen kleuren waarin Luxxus kan variëren. Zodra er een internetverbinding is, kan de verlichting worden bediend en onder andere timers zijn in te stellen op het moment dat je niet thuis bent. De LED verlichting is bovendien erg groen, zo’n 80 procent energiebesparend ten opzichte van gloeilampen en met een gemiddelde brandduur van 15.000 uur.

De resultaten

Luxxus is een nieuw lighting-concept dat op het moment van de introductie nog nieuw is voor de verlichtingsmarkt. Eén van de belangrijkste kenmerken van het product is de grote hoeveelheid aan kleuren die kunnen worden geproduceerd. De visuele identiteit van Luxxus is daar dan ook op gebaseerd. Het logo van Luxxus laat de veelzijdigheid aan kleuren zien in het beeldmerk, een regenboog aan kleuren. Deze regenboog komt verder ook terug op de verpakking rondom de lamp. Op deze manier wordt aangetoond dat de lamp meerdere kleuren kan aannemen. Naast de lamp wordt ook een telefoon afgebeeld om aan te tonen dat de verlichting is te bedienen met de app.

De applicatie is ontwikkeld om de gebruikers van het Luxxus systeem op een handige en duidelijke manier hun verlichting in huis of op kantoor te kunnen bedienen. De app maakt het mogelijk om lampen afzonderlijk, maar ook complete groepen te bedienen. Er kunnen voorinstellingen/presets aangemaakt worden, die ervoor zorgen dat de verlichting in huis snel ingesteld kan worden bij binnenkomst. Ook heeft de applicatie een timer en kan het dus als wake-up light gebruikt worden.

Het re-design van de applicatie moest een uitstraling krijgen die meer past bij de doelgroep waar Luxxus zich op richt. Het oude ontwerp had een te hoog ‘gadget-gehalte’ waardoor het minder uitnodigend was voor de gemiddelde woningbezitter om Luxxus in huis te gebruiken. Met het nieuwe ontwerp is de nadruk meer op het aspect ‘living’ gelegd.

Heeft u ook interesse? Wij helpen u graag!

Wilt u advies, een offerte of heeft u een andere vraag aan ons, dan staan wij u graag te woord. Stuur ons een bericht via ons contactformulier of per mail naar info@studiodiverse.com. Natuurlijk zijn wij ook telefonisch bereikbaar op 06 1404 2631 en kunnen wij u direct te woord staan.