Een website of applicatie voor uw bedrijf laten ontwerpen

Webdesign & interaction design

Bij het ontwikkelen van een website of webshop/webwinkel, applicatie of ander interactief medium is het van groot belang om zowel de doelen van de gebruikers als de doelstelling van de opdrachtgever mee te nemen in het ontwerp. Wanneer een site, applicatie of ander medium de gebruiker niet voorziet in zijn behoeften en wensen is de kans groot dat de doelstellingen van het bedrijf ook niet behaald worden.

Interactie ontwerp is kortweg: “Het definiëren van het concept, de functionaliteit, navigatie, interactie en informatie architectuur op basis van kennis over de eindgebruiker en de wensen van de klant.”

Bij StudioDiverse streven we naar interactie ontwerpen die zorgen dat de meest complexe webapplicatie of website gebruikersvriendelijk worden. Hierbij doorlopen we de volgende fases:

analyse van de productontwikkeling

1. Analyse

Elke website of applicatie kent een doelgroep. Het is belangrijk om deze in het begin te bepalen. Zij moeten de gewenste informatie vinden in uw online presentatie middel. Aan de hand van Flow-charts bepalen wij de omvang en manier van navigeren door de website of applicatie.

analyse van de productontwikkeling

2. Conceptontwikkeling

Als we eenmaal een ontwerp richting hebben, wordt er geëxperimenteerd met vormen, stijlen, lettertypes en kleuren. In dit stadium worden er meerdere concepten gecreëerd, welke naar de opdrachtgever worden gestuurd voor feedback. Met de uit de feedback overeengekomen aspecten wordt het gekozen concept verfijnd. Er zijn meerdere correctierondes om tot het juiste concept te komen voor de detailleringsfase.

analyse van de productontwikkeling

3. Detaillering

Naast de positie van elementen, is de kleur en vorm bepalend voor de gebruikersvriendelijkheid van de website, de applicatie of ieder ander interactief medium. De vormgeving doen wij op basis van de huisstijl. Losse elementen krijgen een vorm en kleur. Deze worden allen verwerkt in de pagina’s van de website, de applicatie of het andere medium.

Neem gerust contact met ons op als er vragen zijn. Wij staan altijd klaar voor een vrijblijvend gesprek. In dit verkennende gesprek kunnen wij bepalen wat de belangrijkste aandachtspunten zijn en geven we gratis advies.

Heeft u ook interesse? Wij helpen u graag!

Wilt u advies, een offerte of heeft u een andere vraag aan ons, dan staan wij u graag te woord. Stuur ons een bericht via ons contactformulier of per mail naar info@studiodiverse.com. Natuurlijk zijn wij ook telefonisch bereikbaar op 06 1404 2631 en kunnen wij u direct te woord staan.