WE STAAN JE GRAAG TE WOORD

openlab_verpakkingen

Product Packaging Design voor Openlab

StudioDiverse heeft voor Openlab het packaging design ontwikkeld. De testen die Openlab onder andere via hun website verspreid zijn voorzien van een geheel op maat gemaakte verpakking die er onder meer voor zorgdraagt dat de test veilig getransporteerd kan worden.

Het product

Met Openlab test je jezelf helemaal anoniem op verschillende aandoeningen, waaronder SOA’s. Gebaseerd op zelfafname én laboratoriumanalyse. Het testen op deze verschillende aandoeningen moet laagdrempelig en gebruiksvriendelijk zijn. En dit zonder in te hoeven leveren op de betrouwbaarheid. Het moet de gebruikers zo gemakkelijk mogelijk gemaakt worden om zich te laten testen op allerlei aandoeningen. Transparantie staat centraal. De gebruikers weten van te voren precies waar op getest wordt, wat hiervan de kosten zijn en welke vervolgstappen eventueel genomen moeten worden.

Doelstelling

Ontwikkel een packaging design voor de gehele lijn van Openlab. Zorg er voor dat de visuele identiteit van Openlab in het verpakkingsontwerp goed naar voren, terwijl de testen afzonderlijk ook herkenbaar zijn. Voor een verpakking van testen is het belangrijk dat de verpakking naast het juist verhaal ook veel duidelijkheid verschaft. Een duidelijk verschil tussen de testen van Openlab en andere testen op de markt is het laboratoriumonderzoek. Dit belangrijke aspect moet goed naar voren komen op de verpakking. Maar ook het testen in anonimiteit is van groot belang en maakt het onderscheid tussen het testen met Openlab en het testen bij een dokter of GGD.

Resultaat

De vormgeving van de Openlab verpakkingen wordt gekenmerkt door de schuine lijn die op de verpakkingen van alle testen voorkomt. De verschillende kleuren die gebruikt zijn zorgen ervoor dat er in één opzicht gezien kan worden om welke test het gaat. De kleuren liggen in elkaars verlengde en vormen zo toch een compleet geheel. De totale visuele identiteit van Openlab blijft gelijk. Aangezien het een vrij nieuw product is waar niet iedereen mee bekend is, is op de achterzijde van de verpakking met behulp van pictogrammen uitgelegd hoe de testen werken.